Erikoisrajajääkärit

Rajavartiolaitoksen erikoisrajajääkärit koulutetaan Raja- ja merivartiokoulun erikoisrajajääkärikomppaniassa Immolassa, Imatralla. Koulutukseen haetaan motivoituneita, fyysisesti ja henkisesti tasapainoisia ja kestäviä henkilöitä.

Vuosittain palvelukseen otetaan yksi saapumiserä heinäkuussa hakemusten ja vuosittain tammi-maaliskuussa pidettävien valintakokeiden perusteella. Valintakokeet sisältävät fyysiset ja psykologiset soveltuvuustestit sekä lääkärintarkastuksen. 

Kaikki erikoisrajajääkärit koulutetaan vähintään reservin aliupseereiksi. Noin neljännes varusmiehistä koulutetaan reservin upseereiksi. Erikoisrajajääkärit koulutetaan toimimaan kaikkina vuoden- ja vuorokauden aikoina kaikissa sääolosuhteissa Rajavartiolaitoksen vaativimpiin rajavartiointi- ja taistelutehtäviin.
 

Monipuolisen ja haastavan koulutuksen tavoitteena on valmius toimia osana kriisin ajan yksikköä. Toimintaympäristölle on ominaista valtakunnan rajan läheisyys ja sen erityispiirteet.

Lisätietoa rajavartiolaitoksen sivuilta

Vaatimukset

Pääsyvaatimukset:

Karsivia tekijöitä ovat vaikeat ihotaudit, lääkehoitoa vaativat allergiat, muut pitkäaikaiset säännöllistä lääkitystä vaativat sairaudet, hoitamattomat hampaat tai hammasproteesit, tuoreet raajojen murtumat tai vaikeat nivelvammat sekä rikosrekisteri tai rangaistukseen johtaneet teot (varkaus, kavallus, pahoinpitely tms.)

Hakeutuminen

Hakemus erikoisrajajääkäriksi tulee sisältää seuraavat dokumentit:

Hakemus liitteineen tulee lähettää palvelukseen astumista edeltävänä vuonna 6.12. kuluessa osoitteeseen:

Raja- ja merivartiokoulu
Erikoisrajajääkärikomppania
Valintasihteeri
Niskapietiläntie 32 C
55910 Imatra


Jaa Tulosta

päivitetty 7.10.2013. Julkaistu 16.8.2010